Tom Dumoulin tijdens zijn winnende tijdrit in Gelderland
NOS WielrennenAangepast

Nieuwe loungeset gaf winnende Dumoulin eindelijk rust

Een beetje draaierig, maar toch ook voldaan kwam Tom Dumoulin over de finish in het warme Gelderland. Hij had zich zojuist weer de beste tijdrijder van het land getoond.

En dus mocht hij het kleine podium op in Montferland. Dat is toch wel andere koek dan een enorm podium in een uitzinnig Milaan. Daar stond de Limburger drie weken geleden na het winnen van de Giro d'Italia.

Een nationaal kampioenschap is nu eenmaal minder aansprekend dan een van 's werelds heroïsche wielerrondes. Toch kon Dumoulin zich prima opladen voor de tijdrit. "Het ging me makkelijker af dan dat ik dacht", vertelde hij na afloop.

In de Ronde van Zwitserland stapte hij nog vermoeid af. "Ik heb na de Giro geen moment rust kunnen pakken. Mentaal en fysiek was ik op. Pas de afgelopen dagen ben ik echt bijgekomen. Onze tuin is eindelijk af, dus ik heb lekker kunnen hangen in de loungeset."

Zondag probeert de 26-jarige renner ook nog de wegwedstrijd te winnen. "Het wordt een mooie wedstrijd. Ik hoop dan nog goed te zijn. Anders ga ik een ploeggenoot helpen. We moeten die titel met de ploeg pakken."

Welverdiende vakantie

En dan? Eindelijk vakantie. "Een weekje. Daar snak ik echt naar", aldus Dumoulin. "Sinds oktober heb ik alleen maar op de fiets gezeten en was ik gefocust. Die focus gaat er nu wel even vanaf."

Dumoulin klasse apart op NK tijdrijden

In die week vertrekt hij naar een land waar hij sinds kort meer dan warme gevoelens voor koestert. En waar hij immens populair is. Zo rustig zal z'n vakantie dus wellicht niet worden. Dumoulin gaat namelijk naar Italië.

"Tsja. Niemand verwacht mij daar, dus het zal hopelijk wel meevallen. We hadden de vakantie al geboekt voor de Giro..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl