Ronaldo kopt Portugal naar winst op Rusland

Aangepast
Cristiano Ronaldo na het maken van de openingstreffer AFP

Portugal heeft zijn tweede wedstrijd op het toernooi om de Confederations Cup gewonnen. De Europees kampioen was in een matig duel in Moskou gastheer Rusland met 1-0 de baas.

De eerste aanval van Portugal leverde direct succes op. Raphaël Guerreiro zette voor vanaf links en de uit het oog verloren Ronaldo kopte bij de tweede paal raak.

1/4Igor Akinfejev (m) redt op een kopbal van André Silva (r) EPA
2/4Cristiano Ronaldo tegen Rusland AFP
3/4Cristiano Ronaldo kopt de 0-1 tegen Rusland binnen EPA
4/4Duel tussen Pepe (l) en Fedor Smolov (r) AFP

Rusland bleek vervolgens machteloos (geen enkel schot tussen de palen) en mocht de jubilerende keeper Igor Akinfejev danken dat het slechts 1-0 bleef. In zijn 100ste interland hield hij Ronaldo (knal) en André Silva (kopbal) met knappe reflexen van scoren af. Zijn Portugese collega Patricio hoefde pas in blessuretijd een redding te verrichten.

Door de zege komt Portugal op vier punten in groep A. Rusland, dat de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland met 2-0 won, staat tweede. Mexico en Nieuw-Zeeland spelen woensdag later tegen elkaar in Sotsji.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ronaldo kopt Portugal langs Rusland

STER Reclame