Derk Bolt in 2013
NOS NieuwsAangepast

Bericht over spoedige vrijlating Derk Bolt niet bevestigd

Over de ontvoering van de journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender in Colombia valt nog steeds niets met zekerheid te zeggen. De Colombiaanse en Nederlandse autoriteiten zetten zich in voor hun vrijlating, maar over de weg die zij bewandelen wordt niets bekendgemaakt.

De journalisten van het programma Spoorloos zijn verdwenen in het noordoosten van Colombia. Een Colombiaanse humanitaire commissie reisde gisteren af naar El Tarra, waar het tweetal voor het laatst is gezien.

Richard Claro, een lid van de commissie, acht de kans groot dat de twee vandaag nog vrijkomen, maar zijn verhaal wordt niet ondersteund door anderen.

Koenders

Minister Koenders zei vanochtend in het vliegtuig naar de Siciliaanse hoofdstad Palermo dat hij voortdurend contact houdt met de Colombiaanse regering. Koenders vergezelt koning Willem-Alexander op zijn staatsbezoek in Italië.

Koenders zei dat het helpt dat hij in het afgelopen jaar twee keer in Colombia is geweest. Het contact met de Colombianen verloopt daardoor gemakkelijker. Hij zei tegen journalisten aan boord van het vliegtuig dat het beter is zo min mogelijk te zeggen over de pogingen om de KRO-NCRV-journalisten vrij te krijgen.

Over de ontvoering zelf is ook nog van alles onduidelijk. Volgens de eerste berichten zijn de twee meegenomen door guerrillastrijders van de beweging ELN, maar diezelfde beweging kan naar eigen zeggen niet bevestigen dat ELN-strijders de Nederlanders vasthouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl