In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Marktkooplui nat door nieuwe fonteinen Ermelo

Marktkooplui op de markt in Ermelo hebben gisteren ongevraagd een douche gekregen. In de ochtend gingen ineens de nieuwe fonteinen op het plein aan, meldt Omroep Gelderland.

Ondanks de hoge temperaturen waren de marktkooplui allesbehalve blij met het verkoelende water. "Dit is een flinke kostenpost", zegt Bert Woudenberg. Al zijn spullen raakten doorweekt en zijn niet meer te verkopen. Hij wil de gemeente aansprakelijk stellen.

Tot aan het plafond

Woudenberg staat al jaren elke dinsdag op de markt in Ermelo met onder meer sokken en panty's. "In één keer begonnen die dingen te spuiten. Het water kwam tot aan het plafond", zegt de marktkoopman.

Volgens Woudenberg stond de fontein zeker vijf minuten aan. "Het zijn beste stralen en dus was het leed al geschied. Een collega heeft de marktmeester gebeld en die heeft de noodknop ingedrukt. Alle spullen waren toen al zeiknat. Ook de dozen met voorraad die onder de kraam stonden."

De fonteinen werden kortgeleden aangelegd. Volgens Woudenberg was er al gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. "We hadden eerder onze zorgen al uitgesproken, maar ze hadden verzekerd dat de fonteinen niet zouden aangaan."

Softwarefout

Volgens de gemeente ging het mis door een softwarefout. "Wij kregen de garantie dat de software goed afgesteld was. Ongelukkigerwijs is er een fout in de programmatuur ontstaan, waardoor ze zijn gaan sproeien. Dat kan helaas gebeuren."

Marktkooplui met schade kunnen een claim indienen bij de gemeente. Of alles vergoed wordt, kan een woordvoerder nog niet zeggen. "Onze juridische afdeling overlegt dit met de verzekeringsmaatschappij. Zij gaan dan over de afhandeling van de claims."

Ook in Dordrecht ging het mis

Zondag ging het ook mis bij de stoffenmarkt in Dordrecht. Ook daar gingen de fonteinen op het plein plotseling aan en kregen meerdere standhouders en bezoekers een nat pak.

In Dordrecht is vermoedelijk iemand van de gemeente vergeten de installatie uit te zetten voor de stoffenmarkt.

Advertentie via Ster.nl