ANP

Op Schiphol is vandaag een 30-jarig lid van motorclub No Surrender aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen en ontvoeren van een 36-jarige man bij de Ikea in Breda in september 2016.

De verdachte zat op het moment dat hij werd aangehouden al in het vliegtuig dat zou vertrekken naar Curaçao. Maar vlak voor het toestel zou opstijgen, werd de man opgepakt door de marechaussee. Hij is afgevoerd naar een politiebureau.

Bewakingscamera's

Op 21 september 2016 werd het slachtoffer, dat toen lid was van de motorclub, mishandeld op de parkeerplaats bij Ikea in Breda, meldt Omroep Brabant. Hij werd door vier mannen geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag. Vervolgens werd hij ontvoerd in zijn eigen auto. De vechtpartij is vastgelegd met bewakingscamera's. De beelden zijn onder meer in een uitzending van Opsporing Verzocht getoond.

In verband met het onderzoek naar de mishandeling en de ontvoering heeft de politie onderzoek gedaan in twee woningen in Terneuzen en Hulst. Agenten zijn nog op zoek naar twee andere mannen die bij deze zaak betrokken zijn.

Een 26-jarige Hagenaar, lid van No Surrender, meldde zich al telefonisch bij de politie. Hij heeft zich bij de recherche in Breda gemeld en is aangehouden en vastgezet.

STER reclame