Narinder Batra, voorzitter van de internationale hockeybond FIH
NOS SportAangepast

Excuses hockeybond na beledigende uitspraken voorzitter Batra

De internationale hockeybond FIH heeft excuses aangeboden voor enkele beledigende uitspraken op sociale media door voorzitter Narinder Batra. De Indiër, sinds november de hoogste man van de hockeybond, ging op Facebook tekeer op de dag dat India met hockey won van Pakistan, maar met cricket juist van zijn aartsrivaal verloor.

Batra maakte zich op zijn Facebook-pagina met name boos over Mohammed Umar Farooq, een spirituele en separatistische leider in de door India en Pakistan betwiste regio Kashmir.

Farooq had via Twitter de cricketers van Pakistan gefeliciteerd met hun zege op India in de Champions Trophy, zondag in Londen. "Waarom pakt de Indiase regering deze idioot niet op en waarom wordt dit varken het land niet uitgegooid?", reageerde Batra op Facebook.

Batra omschreef zichzelf in het Facebook-bericht als een patriottische Indiër en vroeg zich af waarom zijn land dergelijke volgelingen van Pakistan binnen de landsgrenzen tolereert.

De cricketers van Pakistan vieren hun overwinning op India in Londen

Ook boos op Groot-Brittannië

De hockeyvoorzitter haalde in een ander bericht uit naar Groot-Brittannië, naar aanleiding van een oproep aan de Indiase hockeyer Sardar Singh om zich voor verhoor te melden bij de politie in Yorkshire. Singh wordt verdacht van aanranding van zijn voormalige verloofde en moest zich een dag na de 7-1 overwinning op Pakistan in de Hockey World League bij de politie melden.

"Engeland is een veilige haven voor alle oplichters die uit India zijn gevlucht en hebben afgesproken in Engeland te investeren", fulmineerde Batra. "Ik zou de reactie van Engeland en de internationale media weleens willen zien als Engelse spelers in India zich op het politiebureau moeten melden."

De internationale hockeybond benadrukt in een verklaring dat het om de persoonlijke mening gaat van Batra en verontschuldigt zich tegenover mensen die er aanstoot aan hebben genomen. De kwestie zal intern worden besproken, stelt de FIH, en op verzoek van de bond heeft Batra de berichten verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl