Hirving Lozano in het shirt van Mexico
NOS VoetbalAangepast

PSV strikt Mexicaans talent Lozano

PSV heeft de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano vastgelegd. De 21-jarige international tekent in Eindhoven een contract tot 2023.

Lozano, in zijn eigen land ook wel bekend onder zijn bijnaam Chucky, komt over van CF Pachuca, dat in 2016 kampioen werd van Mexico. Maandagochtend verliet de aanvaller het trainingskamp van Mexico bij de Confederations Cup om met PSV te onderhandelen over een contract. Over de transfersom doet PSV geen uitspraken.

PSV heeft de deal zonder inmenging van andere clubs beklonken. Eerder ging het gerucht dat Manchester City Lozano zou kopen om hem vervolgens te verhuren aan de Eindhovenaren.

Lozano, die in eigen land al jaren te boek staat als groot talent, wordt bij PSV de vijfde Mexicaan in de clubhistorie. Carlos Salcido, Maza Rodriguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno gingen hem voor. De vleugelspeler maakte in februari 2016 zijn debuut voor het nationale team van Mexico. In vijftien interlands scoorde hij twee keer.

Reactie Brands

Technisch directeur Marcel Brands is blij dat de transfer eindelijk rond is. "We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest. Enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen", laat hij weten via het clubkanaal.

Lozano meldt zich dinsdag weer bij het Mexicaans elftal, dat een dag later zal aantreden tegen Portugal. Na het toernooi in Rusland sluit hij zich na een korte vakantie voor het eerst aan bij de selectie van PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl