Tioté onder grote belangstelling begraven

Cheick Tioté is zondag, na zijn plotselinge dood eerder deze maand, begraven in Abidjan. Er waren veel prominenten aanwezig om de 30-jarige Ivoriaan, oud-speler van Roda JC en FC Twente, de laatste eer te bewijzen. Onder hen Wilfried Bony en Salomon Kalou.

Tioté onder grote belangstelling begraven

"Ik moest hier gewoon bij zijn", zei voormalig Feyenoorder Kalou tegen de BBC. "Ik heb zes jaar met hem in het nationale elftal gespeeld en tegen hem toen hij bij Newcastle United zat en ik bij Chelsea. We hadden een goede relatie."

Bony, oud-speler van Vitesse, had in Tioté een mentor toen hij in 2010 voor het eerst bij de Ivoriaanse selectie kwam. "Hij was een van de eersten die naar me toe kwam om uit te leggen wat ik moest doen en hoe ik me moest gedragen."

"Het is niet te bevatten", vervolgde Kalou. "Het lijkt wel een droom. We zijn hier allemaal om hem onze liefde te tonen en te laten zien dat hij voor altijd in ons hart zit."

Wilfried Bony komt aan bij de begrafenis AFP

Ook de Ivoriaanse minister-president Amadou Gon Coulibaly was aanwezig bij de begrafenis, evenals de minister van sport, Albert Amichia, en de voorzitter van de Ivoriaanse voetbalbond, Augustin Sidy Diallo.

Hartaanval

Tioté overleed op 5 juni bij een training van zijn Chinese club Beijing Enterprises. De middenvelder zakte op de training in elkaar, waarschijnlijk vanwege een hartaanval.