Vaderdag
NOS NieuwsAangepast

Zomer, cadeautjes en emotionele gedichten op Vaderdag 2017

Een ontbijtje op bed, een bierpakket, een mooie tekening: veel vaders worden vandaag in het zonnetje gezet. Ook Politie Zwolle besteedt vandaag aandacht aan Vaderdag met een gedicht op Facebook. Het gedicht wordt veel geliket en gedeeld.

"Mijn papa, mijn papa, hij vangt boeven, hij verleent hulp aan mensen die hulp behoeven", zijn de eerste zinnen van het gedicht dat bij een foto van een politieagent met zijn kindje is geplaatst. Het gedicht is zogenaamd door het kind geschreven. "Mijn papa is heel sterk, hij tilt me met één arm op, geeft een kus en gaat naar zijn werk", gaat het gedicht verder.

Met de laatste zin van het rijmende bericht wil de politie de menselijke kant van agenten laten zien. "Mijn papa is héél stoer, ik ben één van zijn grootste fans. Maar boven alles is mijn papa ook gewoon maar mens!"

Het bericht heeft inmiddels al bijna 9500 likes gekregen en is al meer dan 600 keer gedeeld op Facebook. Het krijgt veel positieve reacties van mensen die de politie bedanken voor hun werk.

Eerste keer Vaderdag

Het is dit jaar voor 78.000 mannen de eerste keer dat ze Vaderdag vieren. Zij kregen afgelopen jaar hun eerste kind op een gemiddelde leeftijd van 32,6 jaar, meldt het CBS. In totaal zijn 4,1 miljoen mannen in Nederland vader, op een totaal van 6,7 miljoen mannen.

Op sociale media worden veel berichten van vaders (én moeders en kinderen) gedeeld waarop te zien is hoe ze de dag besteden.

Het is vandaag de eerste zomerse Vaderdag in tien jaar tijd. De afgelopen tien jaar werd het vaak niet warmer dan 20 graden. In 2010 was het zelfs heel koud met maximale temperaturen tussen de 13 en 16 graden.

Maar vandaag is het met een gemiddelde temperatuur van 27,5 graden in De Bilt dus een officiële zomerse dag. Daarom kiezen ook veel mensen voor een dagje strand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl