NOS NieuwsAangepast

Nacht van de Vluchteling levert recordbedrag op

De Nacht van de Vluchteling heeft een recordbedrag van ruim 1,5 miljoen euro opgeleverd. Wandelaars haalden geld op voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of onderdrukking.

Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen vertrokken om middernacht zo'n 5000 deelnemers voor de 40 kilometer lange sponsorloop.

"Het is hartverwarmend en fantastisch", zegt organisator Robert Verduin. "Dat er vannacht zo veel mensen op pad zijn gegaan, toont aan dat het lot van vluchtelingen wereldwijd Nederlanders niet onberoerd laat. Dat is mooi om te zien."

De eerste lopers arriveerden vanochtend tegen 5.15 uur in Arnhem. Normaal gesproken komen de laatste deelnemers tussen elf uur en half twaalf binnen, zegt Verduin. "Maar we zien dat het warm is en dat heeft effect op het tempo waarin mensen lopen."

40 kilometer wandelen tijdens 'Nacht van de Vluchteling'

Bij de eerste zes edities van de sponsorloop kon er alleen van Rotterdam naar Den Haag worden gelopen. Vorig jaar was er ook een start in Nijmegen met een finish in Arnhem.

Amsterdam doet dit jaar voor het eerst mee. De deelnemers daar begonnen in de Westergasfabriek en staken met de pont het IJ over. Via een route door Amsterdam-Noord en Waterland, keerden ze weer terug bij de Westergasfabriek.

Kinderen

Speciaal voor gezinnen en kinderen gingen gisteravond in Amsterdam om 18.45 uur twee korte versies van start. De ongeveer 1000 deelnemers konden kiezen tussen een route van 10 en een route van 20 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl