De Amsterdam ArenA
NOS NieuwsAangepast

'Politietop Amsterdam wist van seizoenskaarten agenten'

De hoofdcommissaris van politie in Amsterdam, Pieter Aalbersberg, wist dat de politie in het oostelijk deel van de stad jarenlang seizoenskaarten voor Ajax kocht voor agenten en hun relaties. Hij heeft dat bij het verhoor van de Rijksrecherche gezegd. Dat schrijft De Telegraaf.

Aalbersberg heeft volgens De Telegraaf in het geheim aangifte gedaan tegen commissaris Ad Smit. Die zou als districtchef van de politie in Amsterdam tussen 2009 en 2014 relaties en familieleden hebben gefêteerd op voetbalwedstrijden in de Arena, dure etentjes en concertkaartjes in de Ziggo Dome.

Het OM overweegt Smit te vervolgen voor verduistering in dienstbetrekking. De 64-jarige Smit is op verlof gestuurd.

Jaloezie

In De Telegraaf zegt Smit "verbijsterd" te zijn. De kaartjes en etentjes zijn betaald uit het representatiebudget van de districtchef. Smit zou "in nauw overleg" met de korpsleiding eerst zes en later vier seizoenskaarten voor Ajax gekocht hebben.

Smit zegt in de krant ook, dat hij "ontelbare verzoeken van collega's uit alle rangen en standen kreeg of ik kaartjes kon regelen. De Rijksrecherche wil graag weten voor wie, maar dat lijstje houd ik nog even voor me".

Smit meent dat hij het slachtoffer is van jaloezie. "Ze proberen me kapot te maken omdat ik al die jaren uitstekende resultaten behaalde in mijn district".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl