NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Marineschip VS 'gestabiliseerd' na aanvaring; zeven opvarenden vermist

Na een aanvaring van een Amerikaanse torpedobootjager en een Japans containerschip worden zeven Amerikanen vermist. Reddingwerkers denken dat ze overboord zijn geslagen of vastzitten in de beschadigde delen van hun schip.

Bij de aanvaring sloegen drie sectoren van de torpedobootjager USS Fitzgerald lek. Ook viel de aandrijving gedeeltelijk uit. De lekkage is inmiddels "gestabiliseerd" en het schip is met behulp van andere schepen op weg naar de Amerikaanse marinebasis Yokosuka.

Drie opvarenden van het Amerikaanse schip zijn gewond geraakt, onder wie de gezagvoerder. Zijn toestand is stabiel. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Door de aanvaring werden de meeste van de 200 opvarenden van de torpedobootjager in hun slaap verrast.

Zeven vermisten na botsing Amerikaans marineschip

Het Japanse schip, dat vier keer zo groot is, is vrijwel onbeschadigd. De twintigkoppige bemanning is ongedeerd gebleven.

Het is nog niet duidelijk hoe het incident, dat midden in de nacht gebeurde, heeft kunnen plaatsvinden. In het gebied is druk scheepvaartverkeer. Het ongeluk was ruim 100 kilometer uit de kust.

STER reclame