EPA
NOS NieuwsAangepast

Israëlische agente neergestoken, Palestijnse aanvallers gedood

In Jeruzalem zijn drie Palestijnen doodgeschoten nadat zij Israëlische politieagenten hadden aangevallen. Een politieagente werd door de aanvallers gedood.

De aanvallen vonden tegelijkertijd plaats, niet ver bij elkaar vandaan in de Oude Stad. Op een plek werd een agente doodgestoken door een Palestijnse man. Die werd daarop doodgeschoten door de politie.

Bij de andere aanval openden twee Palestijnen het vuur op een groep agenten en probeerden hen te steken. Een agent raakte daarbij gewond. De twee aanvallers werden door de politie gedood.

Islamtische Staat heeft de aanslagen opgeëist.

Vrachtwagen

In Jeruzalem voeren Palestijnen geregeld aanvallen uit op Israëlische politieagenten en militairen. In januari reed een Palestijn met een vrachtwagen in op een groep Israëlische militairen. Vier militairen kwamen daarbij om het leven, zeventien raakten gewond. De aanvaller werd door militairen doodgeschoten.

In maart stak een Palestijnse vrouw met een schaar in op politiemensen. Daarna werd ze doodgeschoten. Haar zoon was vorig jaar per ongeluk door Israëlische agenten doodgeschoten, toen die het vuur openden op een auto waarin hij zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl