Woedende demonstranten in het gemeentehuis EPA

In Londen zijn protesten uitgebroken na de brand in de Grenfell Tower, waarbij zeker dertig mensen om het leven kwamen. Demonstranten vinden onder meer dat de autoriteiten te weinig hulp bieden aan bewoners die door de brand geen huis meer hebben.

In de deelgemeente Kensington en Chelsea werd het gemeentehuis bestormd. De betogers wilden verhaal halen bij bestuurders, maar de politie hield de mensen tegen. Sommigen hadden op hun kleding een foto van een bewoner die wordt vermist. Later verplaatste het protest zich naar de omgeving van de uitgebrande woontoren.

In de regeringswijk Westminster hadden zich honderden mensen verzameld. "Gerechtigheid voor Grenfell. We willen de waarheid!", was te lezen op protestborden.

Buurtbewoners uitgebrande flat bestormen gemeentehuis

Eerder op de avond trokken honderden mensen richting Downing Street, waar de ambtswoning van May staat. "May moet weg", werd daarbij gescandeerd.

De premier maakte eerder vanavond bekend dat ze bijna 6 miljoen euro beschikbaar stelt voor de slachtoffers van de brand. Op haar houding is veel kritiek. Ze sprak pas vanmiddag met slachtoffers van de brand. Labourleider Corbyn en de Londense burgemeester Khan hadden al wel eerder contact met getroffenen.

Demonstraties in het centrum van Londen AFP

STER reclame