ANP
NOS VoetbalAangepast

Gemeente Den Haag keurt begroting ADO opnieuw af

ADO Den Haag en de gemeente Den Haag hebben nog steeds geen overeenstemming bereikt over de begroting voor komend eredivisieseizoen. De gemeente Den Haag keurde donderdag ook de zesde conceptbegroting van de eredivisieclub af.

Clubs in de eredivisie moesten voor donderdag 15 juni middernacht een sluitende begroting indienen bij de KNVB om een licentie te krijgen voor komend seizoen. ADO legde de afgelopen tijd diverse begrotingen bij de gemeente neer, maar die werden allemaal afgewezen.

Waarom het zesde voorstel donderdag is afgekeurd, wil de woordvoerder van de gemeente niet zeggen.

Pro Shots
ADO Den Haag werd afgelopen seizoen elfde in de eredivisie

Theoretisch kan ADO Den Haag ook zonder goedkeuring van de gemeente, die eigenaar is van een prioriteitsaandeel in de club, een begroting indienen bij de licentiecommissie van de KNVB. Of dat donderdag alsnog is gebeurd, wil de club niet bevestigen.

Bakkeleien

De eredivisieclub en de gemeente bakkeleien al geruime tijd over de manier waarop ADO de begroting voor het seizoen 2017/2018 kloppend denkt te krijgen. Op de achtergrond speelt daarbij de rol van de Chinese eigenaar United Vansen. Die zou opnieuw miljoenen moeten investeren, maar de manier waarop de club dat wil regelen is voor de gemeente Den Haag niet acceptabel.

ADO heeft de afgelopen maanden gebruikt om de relatie met de Chinezen te verbeteren. Eind 2016 waren rechtszaken nodig om toegezegde miljoenen van United Vansen in Den Haag te krijgen. De Ondernemingskamer stelde destijds twee bewindvoerders aan die moesten gaan puinruimen.

Opstappen commissarissen

Afgelopen weken botste het flink op bestuurlijk niveau in Den Haag. Wim Deetman en Martin Jol stapten uit de raad van commissarissen, omdat ze naar eigen zeggen door de bewindvoerders niet betrokken werden bij belangrijke besluiten. Deetman zat namens de gemeente in de rvc.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl