Klaassen merkte na periode bij Oranje dat hij 'iets anders wilde'

Na terugkeer van Oranje begon het te kriebelen bij Klaassen

Bij de eerste club die zich officieel meldde voor Davy Klaassen, besloot de voormalig aanvoerder van Ajax direct toe te happen. Gisteren zette hij zijn krabbel bij Everton, vandaag kwam hij met een privéjet terug naar Nederland.

Op de luchthaven van Rotterdam bekende Klaassen dat hij pas een paar dagen bezig is met een overgang. "Na terugkomst van het Nederlands elftal merkte ik dat ik wat anders wilde", zei de 24-jarige Klaassen.

"Daarvoor was ik nog te druk met voetballen. Maar er moet wel wat komen wat je leuk vindt. Je moet niet weggaan om het weggaan."

Goodison Park

Toch had Klaassen al een paar weken geleden gesprekken met trainer Ronald Koeman, zei de middenvelder. "We hebben heel goed kunnen praten, over voetbal en de club in het algemeen. Hij heeft goede plannen met de club en zei dat hij toch wat doelpunten nodig heeft", aldus Klaassen.

De Hilversummer maakte de keuze met zijn hart en bij aankomst op Goodison Park werd hem duidelijk dat hij een goede beslissing had gemaakt. "Alles is daar voetbal en dat sprak me heel erg aan. Al die kleine poortjes in het stadion... Ik had meteen het gevoel: hier kan ik me echt gaan thuis voelen."

De buitenkant van Goodison Park, het stadion van Everton AFP

Topvijf

Het speelschema van de Premier League is inmiddels bekend en de start voor Everton is loodzwaar. Na een thuiswedstrijd tegen Stoke City neemt de nieuwe club van Klaassen het op tegen Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United.

"Het is ons doel een aanval te doen op de topvijf", aldus Klaassen, die nu eerst vakantie gaat vieren. "Waarheen? Dat ga ik niet verklappen. Maar niet naar Engeland..."