Oranje-honkballer krijgt in VS dopingschorsing van 80 duels

Aangepast
Honkballer Jair Jurrjens is voor tachtig duels geschorst wegens een positieve dopingtest AFP

Honkballer Jair Jurrjens (31) heeft in de Verenigde Staten een schorsing gekregen van tachtig wedstrijden als gevolg van een positieve dopingtest.

De op CuraƧao geboren Oranje-international komt momenteel in Amerika uit voor Oklahoma City Dodgers (Triple A), maar staat nog onder contract bij Major League Baseball-club Los Angeles Dodgers.

Testosteron

Bij Jurrjens zijn sporen gevonden van niet lichaamseigen testosteron. In maart speelde de pitcher nog met het 'Koninkrijksteam' tijdens de World Baseball Classic, waarin de halve finales het eindstation waren.

Jair Jurrjens Getty Images

Jurrjens heeft in Amerika acht seizoenen in de Major League gespeeld en was een All Star in 2011, toen hij voor Atlanta Braves uitkwam. Sinds 7 juni is hij niet meer in actie gekomen.

Depressie

Jurrjens zegt in een reactie dat hij in april op de hoogte is gesteld van de positieve test. "Na een routinecontrole. Ik heb onmiddellijk gevraagd of ik in beroep kon gaan, want ik zou nooit opzettelijk vals spelen. Mijn beroep werd afgewezen, toen aan het licht kwam dat de verboden stof voorkwam in een door mijn dokter voorgeschreven medicijn. Dat gebruikte ik in de winter tegen een depressie."

Hij gebruikt het middel inmiddels niet meer. "De stof zat kennelijk nog in mijn lichaam en stond op de dopinglijst. Ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden aan mijn team, de honkbalfans en mijn familie. Ik hoop snel over deze horde heen te stappen."

STER Reclame