Davy Klaassen
NOS VoetbalAangepast

Klaassen: moeilijk om Ajax te verlaten, maar Everton ideale stap

Het is even wennen: geen wit-rood-wit om de schouders van Davy Klaassen, maar het blauw van Everton. Na dertien jaar verlaat hij Amsterdam voor Liverpool. "Het voelde meteen goed", reageert de middenvelder vanuit Engeland.

De interesse van Everton kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van de gebroeders Koeman als trainersduo bij de Premier League-club. Klaassen voerde naar eigen zeggen goede gesprekken met de hoofdcoach, Ronald Koeman.

"Het is een eerlijke man. Hij vertelde over de club en de manier waarop hij wil spelen. Daar kreeg ik een positief gevoel bij", verklaart Klaassen op de site van zijn nieuwe club.

"Het is moeilijk om Ajax te verlaten, maar dit voelt als een ideale stap voor mij nu."

Koeman: dit is een grote transfer van ons

Koeman is in zijn nopjes met de overgang. "Ik ben blij dat het gelukt is om Davy hierheen te krijgen. Hij is pas 24 jaar, maar heeft al veel ervaring en is een leider op het veld", aldus de man die zijn tweede seizoen als trainer van Everton ingaat.

"De laatste twee seizoenen bij Ajax was Davy aanvoerder. Dat zegt veel over wat voor type hij is. Davy werkt hard, zet graag druk en voegt creativiteit en scorend vermogen aan ons toe. Het is een grote transfer voor ons en ik ben blij dat we hem al zo vroeg hebben kunnen vastleggen."

Ronald Koeman op het trainingsveld bij Everton

Doelstelling

Met Ajax streed Klaassen om het kampioenschap en haalde het afgelopen seizoen, waarin hij goed was 20 goals en 12 assists in 50 duels, zelfs de finale van de Europa League.

Over zijn doelstelling met Everton is hij duidelijk: "Vorig jaar werd de club zevende. Dit jaar willen we hoger eindigen en daar zullen we alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl