Flickr/Karel Titeca
NOS Nieuws

E.colibacterie in Duitse biefstuk van Hoogvliet

In de Duitse biefstuk en rundertartaar van supermarktketen Hoogvliet is de ziekteverwekkende bacterie E.coli gevonden, die ook bekendstaat als de poepbacterie. De supermarkt heeft het vlees uit voorzorg uit de schappen gehaald.

De bacterie zit volgens Hoogvliet alleen in de verpakkingen met de houdbaarheidsdatum 20-06-2017. De winkel roept klanten op deze Duitse biefstuk en rundertartaar niet te eten. Als het vlees niet door en door is gegaard, kan het een risico opleveren voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen.

Kopers van de biefstuk en tartaar kunnen het vlees terugbrengen en krijgen hun geld terug.

Duitse biefstuk en tartaar

Duitse biefstuk is grof gehakte biefstuk met wat peper en zout. Het is wat grover dan rundertartaar.

De E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Er zijn enkele typen die een voedselinfectie veroorzaken, schrijft het Voedingscentrum.

In februari haalde Hoogvliet ook al zijn Duitse biefstuk en rundertartaar uit de winkel. Toen bleek bij een controle dat in enkele verpakkingen de listeria-bacterie zat. Ook deze bacterie is een risico voor mensen met weinig weerstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl