Sagan viert zege met een nieuw dansje

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Slowaakse wereldkampioen won in de rit van Bex naar Cevio de sprint met twee vingers in de neus.

Het heuvelachtige parcours van 222 kilometer was niet onderscheidend genoeg om de sprinters af te schudden en dus hadden de zeven vroege vluchters, onder wie Jesper Asselman van Roompot, geen schijn van kans.

In de finale had Sunweb grote plannen. Zelfs Tom Dumoulin hielp mee om Michael Matthews uit de wind te houden. Alleen de uitwerking faalde.

Nikias Arndt moest de sprint aantrekken, maar pakte zelf een gaatje. Sagan sprong in dat gat en ging op imposante wijze erop en erover.

Damiano Caruso bleef de leider in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo) staat nog steeds tweede, op zestien seconden van de Italiaan.

"Steven zat netjes op de plek waar je hoort te zitten als je ambities voor het klassement hebt", zei ploegleider Addy Engels. "Hij rijdt attent, is relaxt en voelt zich goed. Kortom, hij is klaar om donderdag in de bergen weer hard omhoog te rijden."

De winnaar van vorig jaar, de Colombiaan Miguel Ángel López, moest de koers verlaten na een val.

Uitslag en klassementen

STER reclame