Wilders met beveiligers op campagne in Heerlen
NOS NieuwsAangepast

Agent verdacht van lekken zat in beveiligingsteam van Wilders

Voor de tweede keer in korte tijd is een beveiliger van Geert Wilders in opspraak geraakt. De agent die gisteren werd opgepakt voor het lekken van informatie zat korte tijd in het beveiligingsteam van de PVV-leider, maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

De man volgde van medio 2016 tot maart van dit jaar een opleiding aan de Politieacademie. In januari en februari liep hij stage bij de Dienst Bewaken en Beveiligen, die onder meer ingezet wordt voor de beveiliging van leden van het Koninklijk Huis, politici en diplomaten. Daar werd hij ingezet bij de bewaking van Wilders.

Na zijn stage ging hij terug naar de politie-eenheid Den Haag. De agent wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. De ontvanger van de gelekte informatie is gisteren ook aangehouden. Welke informatie is gelekt, is niet duidelijk.

Tweede verdachte

Beide verdachten worden waarschijnlijk eind deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM heeft ook Wilders over de kwestie geïnformeerd.

In februari werd duidelijk dat een andere agent die vertrouwelijke informatie gelekt heeft, meewerkte aan de beveiliging van Wilders. Hij was geen persoonlijk begeleider van de politicus, maar verkende de omgeving voorafgaand aan een bezoek van Wilders. Deze verdachte zit niet vast, hij mag van de rechter-commissaris zijn proces in vrijheid afwachten.

Loopt lekker daar. Betrokkene zat dus inderdaad in mijn team en liep hier in de gang van de fractie rond.

Wilders

Geert Wilders zelf noemt de gang van zaken ongelooflijk. Volgens hem was ook lange tijd onduidelijk of de man nu wel of niet in zijn beveiligingsteam zat. Aanvankelijk hoorde hij dat de agent inderdaad voor hem had gewerkt en of hij dat geheim wilde houden.

"Toen zei de Dienst Bewaken en Beveiligen ineens dat betrokkene niet bij mij werkte en daarna ineens dat het toch wel zo was. En nu bevestigt het OM ook van wel."

"Loopt lekker daar. Betrokkene zat dus inderdaad in mijn team en liep hier in de gang van de fractie rond. Gelukkig nu dus niet meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl