ANP
NOS NieuwsAangepast

Ouders Van der Vlis niet aansprakelijk voor schietincident

De ouders van Tristan van der Vlis zijn niet aansprakelijk voor de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

Een groep slachtoffers vindt dat Van der Vlis niet als enige verantwoordelijk is voor het drama in het winkelcentrum in april 2011. Hij schoot toen zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord. Volgens de slachtoffers hadden de ouders actie moeten ondernemen toen bleek dat hun zoon ontspoorde.

De rechtbank deelt de opvatting van de slachtoffers niet, omdat Tristan van der Vlis meerderjarig was. De ouders waren volgens de rechter nauw betrokken bij de behandeling van hun 24-jarige zoon en waren goed op de hoogte van zijn welzijn. Hij woonde bij hen thuis. Ze konden niet weten dat hij zou ontsporen, oordeelt de rechtbank.

De vader en moeder waren niet op de hoogte van alle bewegingen van hun zoon. Zo wisten ze niet dat hij kort voor het incident munitie had gekocht. Ze wisten wel dat hij een kogelvrij vest had aangeschaft. Hij had gezegd dat dat voor zijn collectie was. De rechtbank stelt dat er geen reden was voor de ouders om daaraan te twijfelen.

Terugblik op de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl