De Bardiani-ploeg tijdens de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico in maart
NOS WielrennenAangepast

Maand schorsing voor Bardiani na twee dopinggevallen

De internationale wielrunie UCI heeft de Italiaanse wielerploeg Bardiani-CSF voor één maand geschorst naar aanleiding van de dopinggevallen van twee renners aan de vooravond van de Giro d'Italia. De schorsing gaat morgen in en loopt af op 14 juli.

Eén dag voor de start van de Ronde van Italië werden de Bardiani-renners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni uit de koers geweerd omdat hun bloedwaarden afwijkingen lieten zien die duiden op het gebruik van groeihormonen.

De UCI beroept zich bij de straf voor Bardiani op de regel dat een wielerploeg als geheel kan worden geschorst als binnen twaalf maanden twee renners worden betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Ontslag

Pirazzi en Ruffoni liepen eind april bij een out-of-competition-controle tegen de lamp. Nadat op 19 mei ook hun B-stalen een positief resultaat opleverden, werden beide renners door Bardiani ontslagen.

De Italiaanse wielerploeg is het niet eens met de beslissing van de UCI en gaat in beroep bij het sporttribunaal CAS. Bardiani vindt dat het niet verantwoordelijk is voor "de daden van dwaze mensen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl