Keizer vrijwel zeker trainer Ajax, Winter mogelijk assistent

Aangepast op
ANP

Marcel Keizer wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdamse club overlegt over de laatste details met de 48-jarige coach, die afgelopen seizoen indruk maakte met Jong Ajax.

"De laatste gesprekken zijn nu gaande tussen Ajax en Keizer. De club verwacht dat het niet lang meer zal duren voordat ze eruit zijn", zegt NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen.

De loopbaan van Marcel Keizer

Na het plotselinge vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund werden Roger Schmidt, Erik ten Hag, Jaap Stam en Clarence Seedorf genoemd als opvolger, maar voor Ajax was de relatief onervaren Keizer de ideale kandidaat. De club heeft niet met andere kandidaten gesproken.

Winter in beeld als assistent

Als hoofdtrainer krijgt Keizer ondersteuning van assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Voor de vacature van Hendrie Krüzen, die met Bosz meeging naar Dortmund, is Aron Winter de eerste kandidaat.

De 84-voudig international is in Amsterdam trainer van de A1. In het verleden had hij de beloften onder zijn hoede en was hij werkzaam als hoofdcoach van het Canadese Toronto FC en Oranje onder 19.

Aron Winter als coach van de A1 van Ajax ANP Pro Shots

Keizer maakte vorig jaar, op voorspraak van Bergkamp, de overstap van SC Cambuur naar Jong Ajax. De neef van clubicoon Piet Keizer loodste het tweede team van Ajax het afgelopen seizoen met aantrekkelijk voetbal naar de tweede plaats in de Jupiler League.

Voetbalcarrière

Keizer heeft een 15-jarige carrière als profvoetballer achter de rug. Hij begon, samen met Bergkamp, in de jeugd bij Ajax, maar kwam eind jaren tachtig tot slechts vier competitieduels in het eerste elftal van Ajax. Daarna speelde hij voor Cambuur, De Graafschap en Emmen.

Zomaar wat doelpunten van Marcel Keizer

Na een start in het amateurvoetbal maakte hij in 2012 zijn debuut als trainer in het betaald voetbal bij Telstar. Na avonturen bij FC Emmen en Cambuur begon hij in de zomer van 2016 als trainer van Jong Ajax.

Nieuw seizoen

Op 29 juni begint Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd is op 8 juli tegen Werder Bremen. Eind juli is de voorronde van de Champions League en 12 augustus staat het eerste eredivisieduel op het programma: Heracles uit.