Rapper Jebroer en producer Paul Elstak
NOS NieuwsAangepast

Dominees waarschuwen voor hit van Jebroer

"Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m'n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis." Die teksten zorgen voor flink wat opschudding in het Twentse Vriezenveen, schrijft Tubantia.

Reden voor dertien dominees en jeugdouderlingen om een brief op te stellen naar leden van de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Hierin waarschuwen ze ouders voor het lied Kind van de Duivel van Jebroer en roepen ze op tot een discussie met hun kinderen.

"Dit lied kan geen enkele ouder waarderen", zegt initiatiefnemer van de brief Niels Koerssen. De jeugdouderling hoorde dat kinderen op de basisschool het lied van de rapper steeds vaker meezingen.

Ruzie en oorlog

"Jonge kinderen zingen 'gooi drank en drugs over mijn kist', maar weten amper wat die woorden inhouden. Kinderen die 'ik ben een kind van de duivel' zingen moeten beseffen dat ze hiermee ruzie en oorlog over zich afroepen in plaats van liefde en harmonie."

Tot nu toe reageren de ouders in Vriezenveen positief op de brief. "We hopen dat ouders in gesprek gaan met hun kind over dit lied, zodat ze de betekenis van de teksten begrijpen", vertelt Koerssen.

Het nummer staat acht weken in de Top-40. De hoogste positie was plek 32.

Aanstootgevend taalgebruik in muziekvideo's komt vaker voor, maar volgens Koerssen vormde dit lied een uitzondering.

"Tuurlijk, we leven in 2017 en dan maak je genoeg mee. Maar het feit dat de duivel zo letterlijk wordt aangehaald en dat het lied enorm aanslaat bij jonge kinderen, maakt dat we ouders hierop willen attenderen", vertelt de jeugdouderling.

In april verzette een aantal christelijke bewoners van Hardinxveld zich tegen een optreden van Jebroer. Dat optreden is uiteindelijk afgelast. "De duivel is voor mij niet meer dan een metafoor, maar ik snap dat als de duivel voor iemand een grote betekenis heeft, hij dat als eng kan ervaren", zei Jebroer toen tegen het AD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl