Rob Engelaar

In Valkenswaard is een bouwmarkt volledig verwoest door brand. Ook een naastgelegen kantoorpand kon niet worden gespaard.

Het vuur ontstond aan het einde van de middag door nog onbekende oorzaak in de doe-het-zelfzaak. Zeker tien brandweerwagens werden opgeroepen om het vuur te bestrijden, maar zij konden niet voorkomen dat het pand volledig verloren ging.

De voorkant van de bouwmarkt is helemaal uitgebrand en gedeeltelijk ingestort. Hoogwerkers houden het pand vanaf de bovenkant nat. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden en probeert verder overslaan te voorkomen.

Bekijks

De brand trekt veel bekijks. De straat is gedeeltelijk geblokkeerd door de vele omstanders en auto's. Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard deed op Twitter al de oproep om de weg vrij te laten voor de hulpdiensten.

Tot ver in de omtrek zijn zwarte rookwolken te zien. Omroep Brabant schrijft dat de rook zelfs te zien is in Eindhoven, Leende, Tilburg en Schijndel. Het publiek bij het Groots met een zachte G-concertvan Guus Meeuwis kan vanuit het Philips Stadion de wolken zien.

STER reclame