AFP
NOS NieuwsAangepast

Video: auto-automaat Singapore groot succes

Wat met een blikje cola of een snoepreep kan, kan ook met een auto. Dat dacht een handelaar in exclusieve tweedehands auto's in Singapore. Hij kwam met het idee voor een automaat voor auto's. Sinds december heeft het bedrijf Autobahn Motors een verticale showroom.

In het bouwwerk van 15 verdiepingen en 46 meter hoog passen 60 auto's. Wie interesse in een van de auto's heeft, maakt zijn keus op een display en de juiste auto komt naar beneden. De automaat is een succes, de verkopen zijn in een half jaar met 30 procent gestegen.

Auto-automaat in Singapore

Initiatiefnemer Gary Hong kwam op het idee om de hoogte in te gaan doordat de grondprijs in Singapore enorm hoog is. "En we wilden ons natuurlijk onderscheiden van anderen."

Voor doorsnee middenklassers is in de verticale showroom geen plaats, de automaat herbergt alleen het topsegment: Ferrari's, Porsches, Maserati's, Bentleys en de duurdere BMW's, Audi's en Mercedessen.

En autorijden is in Singapore toch al peperduur. Op de marktprijs komen nog tal van belastingen en de kosten voor een vergunning, waardoor de prijs van een middenklasser al boven een ton uitkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl