NOS NieuwsAangepast

Ernstig ongeluk bij obstacle run Venlo

Bij de obstacle run VenloStormt is een vrouw ernstig gewond geraakt, nadat ze van een grote glijbaan was gegleden. Het duurde enige tijd voordat leden van de reddingsbrigade in de gaten hadden dat zij niet meer bovenkwam.

Nadat ze was gereanimeerd is ze in kritieke, maar stabiele toestand naar een ziekenhuis gebracht, zegt de veiligheidsregio.

De deelnemers aan VenloStormt moesten een kilometerslang parcours afleggen waarin allerlei hindernissen zijn opgenomen. Een daarvan is een ongeveer vijftien meter lange glijbaan die in een jachthaven uitkomt.

Tijdens de race kwamen meerdere deelnemers tegelijk van de glijbaan af. Volgens het dagblad De Limburger had het duikteam dat toezicht hield niet in de gaten dat een deelneemster niet meer bovenkwam. Pas toen toeschouwers op de kant alarm sloegen, kwamen de duikers in actie, schrijft de krant.

Volgens de krant duurde het vijf tot tien minuten voordat de duikers het meisje boven water hadden. Een woordvoerder van de veiligheidsregio kan dat niet bevestigen.

Voor morgen stond er een run voor wedstrijdsporters op het programma. Die gaat door, maar in verband met het ongeluk van vandaag is het wedstrijdelement geschrapt. De glijbaan is uit het parcours gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl