Schotland en Engeland in evenwicht na knotsgekke slotfase

Engeland heeft ternauwernood een punt gepakt in het WK-kwalificatieduel met Schotland. In een bizarre slotfase, met drie goals in de laatste vijf minuten, speelden de landen met 2-2 gelijk.

Engeland en Schotland legden een bijna klassiek potje Brits voetbal op de mat: lange halen, veel fysiek, nauwelijks goed voetbal en bloedfanatieke fans.

Alex Oxlade-Chamberlain (m) rent weg na het maken van de 0-1
    Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte i.v.m. de aanslag in Londen

Invaller Alex Oxlade-Chamberlain leek twintig minuten voor tijd de enige goal te maken, maar niets was minder waar. Drie minuten voor tijd krulde Leigh Griffiths de bal uit een vrije trap langs doelman Hart voor de 1-1 en dat deed hij drie minuten later nog eens.

De Schotten vierden het feestje al en verloren daardoor in de 93ste minuut Harry Kane uit het oog: 2-2. Niet veel later werd er afgefloten en dropen de Schotse fans toch nog teleurgesteld af.

Engeland blijft poule F aanvoeren. Slovenië verkleinde de achterstand tot drie punten door een 2-0 zege op Malta. Slowakije kwam zaterdagavond op twee punten door Litouwen met 2-1 te verslaan in Vilnius.