Limburgs Mooiste, vandaag 1Limburg

Een of meer tegenstanders van de populaire wielerronde Limburgs Mooiste hebben in de buurt van de Fromberg punaises op het parcours gestrooid. Het gaat om een stuk van zeven kilometer. De route werd noodgedwongen tijdelijk omgeleid.

Volgens de organisatie is het niet de eerste keer. "Het is een bekende plek", zegt koersdirecteur Jesse Linssen. "Maar dit jaar was het absurd veel. Ik hoop dat degene die dit doet zich realiseert wat voor gevolgen het heeft. Het is hartstikke gevaarlijk voor fietsers, maar ook voor omwonenden. Ik hoop dat we erachter komen wie het is."

Een veegwagen heeft de punaises opgeruimd, meldt 1Limburg. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Ergernis

Bewoners en ook de politie in Zuid-Limburg ergeren zich al langer aan de overlast die de vele wielrenners het hele jaar door in het heuvelland veroorzaken voor andere fietsers en wandelaars.

Op zondag 21 mei kwam de politie in actie. Agenten spraken meer dan 600 wielrenners aan op hinderlijk of gevaarlijk gedrag, zoals niet stoppen voor rood licht. Naast waarschuwingen en bekeuringen deelde de politie groene ventieldopjes uit aan wielrenners die zich wel goed gedroegen.

Limburgs Mooiste is een van de grootste toertochten in Nederland. Het jaarlijkse evenement bestaat sinds 2002. Het parcours is elk jaar anders. Er zijn acht racefietsroutes, drie mountainbikeroutes en twee familietochten. Elke route heeft verschillende moeilijkheidsgraden.

STER reclame