Sifan Hassan wint in Rome
NOS SportAangepast

Hassan: meer inhoud, meer snelheid, meer krachttraining

Sifan Hassan is een van de Nederlandse blikvangers zondagmiddag bij de FBK Games in Hengelo. In het post-olympisch jaar besloot ze van trainer te veranderen en naar de Verenigde Staten te verhuizen. De komende maanden wil ze de vruchten plukken van die verandering.

Hassan verbaasde donderdagavond iedereen en ook zichzelf met een razendsnelle tijd tijdens de Diamond Leaguewedstrijden in Rome. De Nederlandse atlete liep op de 1.500 meter met 3.56,22 de beste tijd van het jaar. "Ik wist niet dat ik zo hard kon", stamelde ze na afloop.

Hassan traint sinds een half jaar bij de trainingsgroep van Alberto Salazar. De verandering doet haar goed zegt ze: "Ik ben relaxter geworden. Het is heel professioneel, iedereen die daar traint, is wereldtop. Alles is meer, meer inhoud, meer snelheid, meer krachttraining. Het is alsof ik constant op trainingskamp ben."

Galen Rupp, trainer Alberto Salazar en Mo Farah bij de Spelen van 2012 in Londen

Dat Salazar in opspraak is geraakt omdat hij dopinggebruik binnen zijn trainingsgroep zou stimuleren, zegt haar niet zoveel. Eerder zei ze al dat zij komt om te trainen en niet meer dan dat.

De training met andere toppers, zoals de Amerikaanse 1500-meterloopster Shannon Rowbury, stimuleert: "Je ziet dat andere mensen ook heel goed zijn en je wilt net zo zijn als zij. Ik wil me constant verbeteren."

De FBK Games in Hengelo betekenen een terugkeer op Nederlandse bodem voor Hassan: "Ik heb er echt veel zin. Ik ben er zes maanden niet geweest."

Sifan Hassan is een van de publiekstrekkers bij de FBK Games.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl