AFP

Groep A

In de groep van Nederland blijft het spannend doordat Zweden met 2-1 won van Frankrijk. De strijd om de tickets voor het WK voetbal in Rusland is daarom weer helemaal open. Zweden neemt door de zege de koppositie van Frankrijk over.

Wit-Rusland hielp Oranje een handje door Bulgarije te verslaan. Door de zege op Luxemburg (5-0) stijgt Nederland naar de derde plaats en blijft het Nederlands elftal in de race voor een WK-ticket.

WK-kwalificatie: Zweden-Frankrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
WK-kwalificatie: Wit-Rusland-Bulgarije
WK-kwalificatie: Nederland-Luxemburg

Groep B

In groep B kan Zwitserland het hotel in Rusland gaan boeken. De ploeg won tegen Faeröer ook het zesde duel in de kwalificatie: 0-2. Europees kampioen Portugal maakt de beste kans op het tweede WK-ticket na de zege in en tegen Letland.

Andorra zorgde voor de verrassing van de avond door Hongarije te verslaan, Het is de tweede keer in de geschiedenis dat Andorra een kwalificatieduel wint. Op 13 oktober 2010 was de dwergstaat met 1-0 te sterk voor Macedonië.

WK-kwalificatie: Faeröer-Zwitserland
WK-kwalificatie: Letland-Portugal
WK-kwalificatie: Andorra-Hongarije

Groep H

België heeft een belangrijke stap gezet richting het WK. De zuiderburen wonnen het uitduel met Estland en staan soeverein bovenaan in groep H. Naaste belagers Griekenland en Bosnië-Herzegovina speelden doelpuntloos gelijk.

De wedstrijd tussen Gibraltar en Cyprus was om des keizers baard, maar leverde wel een zege voor de Cyprioten op.

WK-kwalificatie: Estland-Belgie
WK-kwalificatie: Bosnie-Griekenland
WK-kwalificatie: Gibraltar-Cyprus

STER reclame