ANP

De Eindhovenaar die begin dit jaar werd mishandeld door de vader van een minderjarig meisje, had online contact met meerdere meisjes. Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Jack S. werd opgespoord en met een sneeuwschep in elkaar geslagen door de vader van een Helmonds meisje dat hij wilde verleiden. Na de mishandeling werd hij vier maanden verpleegd. Gisteren werd hij naar het Pieter Baan Centrum gestuurd. Later dit jaar begint de rechtszaak tegen S.

Met hoeveel meisjes S. precies contact had, is nog niet bekend. Ook de aard van zijn gesprekken met de meisjes is nog niet in alle gevallen duidelijk, maar hij kreeg van een aantal van hen wel foto's die het OM als kinderporno ziet.

Bewijs

De Helmondse vader had de politie van tevoren gewaarschuwd dat hij S. "binnen vijf minuten" iets wilde aandoen. Het OM eiste tegen de vader een celstraf van zes jaar voor poging tot moord en noemde hem een bedreiging van de rechtstaat, omdat hij het recht in eigen hand had genomen.

Uiteindelijk vond de rechtbank dat er niet voldoende bewijs was voor poging tot moord. De Helmonder kreeg vorige maand tien maanden cel voor mishandeling. Het OM is in beroep gegaan tegen deze uitspraak. Volgens de officier probeerde de Helmonder S. met de schep op het hoofd te raken.

S. moet ook nog voorkomen wegens erfvredebreuk, omdat hij de tuin van de Helmonder was binnengedrongen om daar chocola en bloemen neer te leggen voor zijn dochter.

STER reclame