De rechtbank in Alkmaar, waar de zaak plaatsvindt
NOS NieuwsAangepast

Aanrander die door slachtoffer werd opgespoord bekent

De man die terechtstaat voor de poging tot verkrachting van een 28-jarige vrouw uit Hoorn heeft bekend. De vrouw deed zelf onderzoek om haar belager op te sporen en vond de man, die een selfie naar haar stuurde. Het duurde uiteindelijk twee maanden voor de politie de man arresteerde.

De man bekent dat hij haar heeft betast, vastgehouden en in de bosjes heeft getrokken. Ook haalde hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek en kwam hij klaar in het haar van de vrouw. "Ik was dronken, ik dacht dat ze met mij meewilde", zegt de man.

Alcohol

M., 28 jaar en afkomstig uit Somalië, verklaarde dat hij met twee vrienden had afgesproken om in Hoorn alcohol te gaan drinken. Dat deden ze in een discotheek, waarna ze naar het huis van een van hen zouden fietsen. Het idee was om het slachtoffer daarnaartoe te brengen. M. en het slachtoffer stapten samen op de fiets, de vrouw achterop. Vrienden van M. zagen de twee later samen, de vrouw huilend en schreeuwend.

M. pakte de vrouw bij de bovenarmen, want "hij wilde met haar naar bed." Toen betastte hij haar. De telefoon van de vrouw nam M. mee. "Ik wilde die nog teruggeven." Tijdens de zitting herhaalde M. vaak dat hij te veel had gedronken en dat hij haar niets wilde doen, maar er zijn aanwijzingen dat dat niet zo was.

Excuses

Het slachtoffer verklaarde dat ze gedwongen werd mee te gaan. De dader zou haar "anders toch wel krijgen". Ze zegt dat de man haar bij de keel greep en dat de dader zijn geslachtsdeel in haar mond wilde stoppen. Dat lukte niet.

De man heeft tijdens de rechtszaak zijn excuses aangeboden aan het slachtoffer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl