ANP
NOS NieuwsAangepast

Jan Roos vertrekt als leider VNL, verwacht dat ook partij stopt

Jan Roos stapt op als leider van de politieke partij VNL. Hij verwacht dat de partij VoorNederland ontbonden gaat worden.

Roos wist bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart geen zetel te behalen. "Als partijleider van een partij zonder zetels voorzie ik dat ik weinig kan doen", zegt Roos tegen de NOS.

De leden van de partij bepalen uiteindelijk of VNL ook daadwerkelijk wordt opgedoekt. Roos gaat ervan uit dat dat zal gebeuren. "We hebben het resultaat niet behaald. Dan moet je ook je conclusies trekken."

'Oude werk oppakken'

VNL werd in 2014 opgericht door ex-PVV'ers Louis Bontes en Joram van Klaveren. Sinds augustus vorig jaar is Roos de voorman van de partij. Hij was ook een van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum.

Roos vertelt dat de partij niet heeft gebracht wat hij had gehoopt. "Ik heb mijn best gedaan om zetels te halen", zegt hij. "We hebben te weinig stemmen gekregen. Dat betekent dat ik iets anders ga doen."

De voormalig journalist bij GeenStijl zegt dat hij zijn oude werk als opiniemaker weer gaat oppakken. "Ik ga voor mezelf beginnen in de vorm van blogs, vlogs en columns schrijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl