Armin van Buuren, gisteravond in Leiden
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Armin van Buuren mengt zich in debat verplaatsing busstation

Vijf keer is hij uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Hij was de eerste dj die een soloshow in China deed. En als hij optreedt, zijn de kaartjes binnen een mum van tijd uitverkocht. Maar gisteravond mengde Armin van Buuren zich in een verhit debat over het busstation in Leiden. "Hier ontbreekt gewoon een visie", zei hij over zijn gemeente. "Daar maken wij ons als burgers zorgen om."

De gemeente Leiden is al langer bezig met de aanpak van het stationsgebied rond Leiden Centraal. Onderdeel van de plannen is verplaatsing van het busstation, van de voorzijde van Leiden Centraal naar de achterkant.

Dat plan stuitte op kritiek van bewoners. Daarom is verantwoordelijk wethouder Paul Laudy een participatieproject gestart; er wordt samen met de bewoners van Leiden gekeken naar een geschikte locatie. Veel Leidenaren, onder wie dus Armin van Buuren, vragen zich af wat de gemeente wil.

Participatieproces

Op een drukbezochte bijeenkomst gisteravond riep de dj de gemeente op om samen met de burgers een nieuwe visie te ontwikkelen. "Er is wel een visie. Maar dat is een oude visie die is verlopen, omdat de RijnGouwelijn (hoogwaardig openbaar vervoer in Zuid-Holland, red.) niet is doorgegaan. Laten we opnieuw met elkaar om de tafel zitten. Volgens mij gaat het erom wat willen we met het hele stationsgebied. Ondertussen gaat de bouw hier gewoon door", aldus Van Buuren.

Wethouder Laudy blijft geloven in het participatieproces. "Mensen vinden het soms lastig en hebben er niet altijd zonder meer al te veel vertrouwen in dat we dit gezamenlijk gaan doen. Toch is dit de bedoeling om samen tot de meest geschikte oplossing te komen."

Laudy sloot bij Omroep West niet uit dat het busstation tóch op zijn huidige plek blijft. Later dit jaar neemt de gemeenteraad van Leiden een besluit over de locatie van het busstation.

Advertentie via Ster.nl