Antonio Conte en Diego Costa in gelukkigere tijden getty

Diego Costa moet op zoek naar een nieuwe club. De Braziliaan met Spaans paspoort komt bij Chelsea niet meer voor in de plannen van trainer Antonio Conte.

Costa zei dat woensdag na de interland van Spanje tegen Colombia (2-2). "Conte heeft mij een bericht gestuurd en daarin aangegeven dat ik niet voorkom in de plannen die hij met Chelsea heeft. Mijn relatie met hem was dit seizoen niet goed. Het is jammer, maar het is niet anders", aldus Costa, die met twintig doelpunten in 35 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel had in de landstitel van Chelsea.

Atlético Madrid

Costa wil terug naar Atlético Madrid, de club waar hij van 2010 tot 2014 voetbalde. De spits zal echter moeten wachten tot het transferverbod van Atlético voorbij is. Dat verbod loopt tot eind januari.

"Vijf maanden niet spelen? Ik weet het niet, dat is ingewikkeld. Er komt een WK voetbal aan, dus daar moet ik ook aan denken. Maar mensen weten dat ik van Atlético houd, en dat ik graag in Madrid woon", aldus Costa.

Romelu Lukaku Pro Shots

Lukaku terug

Volgens Engelse media gaat Romelu Lukaku de plek van Costa bij Chelsea innemen. De huidige spits van Everton stond al eerder onder contract bij de Londenaren.

STER reclame