Een Shaanxi Y-8 van de Myanmarese luchtmacht
NOS NieuwsAangepast

Meer dodelijke slachtoffers vermist vliegtuig Myanmar gevonden

Reddingswerkers in Myanmar vinden in zee steeds meer lichamen van passagiers van het vliegtuig dat gisteren van de radar verdween boven het zuidoosten van het land. Volgens een woordvoerder van het leger zijn nu tien lichamen uit zee geborgen. Ook zijn een wiel van het ramptoestel en enkele reddingsvesten uit het water gevist. Het is niet duidelijk of er overlevenden zijn.

Er wordt met marineschepen, militaire vliegtuigen en helikopters gezocht naar het vliegtuig in de Andamanse Zee, ten zuiden van Myanmar.

Gisteren verdween het vliegtuig een half uur na het opstijgen van de radar tijdens een binnenlandse vlucht. De Shaanxi Y-8 van Chinese makelij vervoerde 120 mensen. De meeste inzittenden waren familieleden, onder wie vijftien kinderen, van militairen die gestationeerd zijn het afgelegen zuiden van Myanmar. Ze waren op de terugweg naar de stad Yangon. Over de toedracht van de crash is nog niets bekend.

Vaker ongevallen

In Myanmar gebeuren vaker luchtvaartongevallen in het leger. In februari kwamen vijf militairen om het leven toen een legertoestel crashte in de hoofdstad van het land.

Vorig jaar kwamen bij een helikopterongeluk drie militairen om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl