Jochem van den Hoek racesport.nl

De 28-jarige Jochem van den Hoek is overleden als gevolg van een crash tijdens de motorraces op het circuit van Man. Het parcours op het Britse eiland heeft een zeer bedenkelijke reputatie.

Van den Hoek is al het derde dodelijke slachtoffer tijdens het evenement van dit jaar. De Engelsman Davey Lambert overleefde zondag een zware crash niet en ook de Ier Alan Bonner verongelukte.

Van den Hoek reed in de zogeheten Superstock-race. De organisatie deelde mee dat de inwoner van Werkendam op de plaats van het ongeluk is overleden.

Wil Hartog reed nooit op Man: vond het te link

De races op Man hebben voor motorsportliefhebbers al decennia lang een magische aantrekkingskracht. Het parcours is bijna zestig kilometer lang en voert over smalle weggetjes en door dorpjes. Door de vele dodelijke ongelukken worden er sinds 1976 geen WK-races meer georganiseerd.

De races staan nog wel op de officiële internationale kalender, maar de Nederlandse motorsportbond KNMV heeft eind vorig jaar besloten dat coureurs die op Man willen rijden dat voor eigen risico doen.

In totaal zijn er de afgelopen tien jaar 31 coureurs omgekomen op het stratencircuit.

STER reclame