Politie
NOS NieuwsAangepast

14 en 16 jaar voor daders Posbankmoord

De rechtbank in Arnhem heeft de verdachten van de Posbankmoord wegens doodslag tot gevangenisstraffen van veertien en zestien jaar veroordeeld. Moord kon niet worden aangetoond.

De rechtbank houdt hen verantwoordelijk voor de dood in 2003 van Alex Wiegmink op de Posbank, een natuurgebied bij Arnhem.

Geen respect

Het OM eiste celstraffen van dertien jaar tegen beide verdachten. Bij het oordeel telde mee dat Frank S. en Souris R. veertien jaar hebben gezwegen en geen enkel respect voor de nabestaanden hebben getoond.

Souris R. kreeg zestien jaar, Frank S. twee jaar minder, omdat hij uiteindelijk naar de politie stapte.

Rechtbank: daders geen respect voor lichaam

Huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt was een toevallig slachtoffer. Op 20 januari 2003 ging hij hardlopen in het natuurgebied. Zijn lichaam werd later teruggevonden in zijn uitgebrande auto in een bos bij het Brabantse Erp.

De zaak bleef jarenlang onopgelost. Vorig jaar kwam de doorbraak, na een uitzending van Opsporing Verzocht. Frank S. meldde zich de volgende dag bij de politie en bekende betrokkenheid bij de dood van Wiegmink. Souris R. kon kort daarna worden opgepakt.

Verzet

Volgens het OM waren de twee in 2003 samen op pad gegaan om een auto te stelen. Toevallig kwamen ze Wiegmink tegen. Ze bedreigden hem met een vuurwapen, maar Wiegmink liet zich niet intimideren en stapte op zijn bedreigers af. Wie van hen schoot, bleef onduidelijk.

De daders brachten het lichaam van Wiegmink in zijn eigen auto naar Erp. Daar staken ze hem in brand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl