Hoogste ambtenaar Kamer vertrekt

Renata Voss, griffier Tweede Kamer ANP

De hoogste ambtenaar van de Tweede Kamer vertrekt. Griffier Renata Voss wordt lid van het College van Bestuur van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Eerder had ze ook al verschillende functies in het onderwijs.

Voss is als ze per 1 augustus vertrekt nog geen twee jaar griffier geweest, uitzonderlijk kort voor die functie. Het overgrote deel van haar voorgangers vervulde de baan veel langer.

Kamervoorzitter Arib

Naar verluidt boterde het niet tussen Voss en Kamervoorzitter Arib. De griffier adviseert Kamerleden en het presidium, het bestuur van de Kamer. Als hoogste ambtenaar leidt Voss ook een grote reorganisatie.

Voss zegt daarover dat "mede dankzij de loyaliteit en betrokkenheid van alle medewerkers de basis is gelegd voor de gewenste verandering, op weg naar een meer zakelijke en professionele Kamerorganisatie." Volgens haar is het werk nog niet klaar, maar kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Het presidium zegt alleen maar dat het heeft kennisgenomen van het vertrek van Voss en dat het nadenkt over de procedure voor haar opvolging.

STER Reclame