In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

60.000 euro uit kruipruimte van huis 95-jarige vrouw verdwenen

Uit het huis van een 95-jarige vrouw uit Doornenburg in Gelderland is een bedrag van 60.000 euro gestolen. Het geld lag verstopt in een kruipruimte, maar blijkt nu te zijn verdwenen.

Het kostte Bets Hoogveld jaren om het geld bij elkaar te sparen. Het bedrag stond voorheen op haar bankrekening, maar omdat ze er nauwelijks rente over kreeg en wel belasting moest betalen, besloten haar kinderen het geld van de bank te halen.

Verzekering

In een geldkistje in de kruipruimte werden twaalf enveloppen met daarin 5000 euro gelegd. Vorige week ging de zoon van Bets kijken of het geld er nog veilig lag, maar toen was het weg.

De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie en de verzekering is ingeschakeld, maar die zou volgens Omroep Gelderland maar een klein deel van het bedrag vergoeden.

Zenuwachtig

"Ik kan niet slapen en ik ben zenuwachtig", vertelt de vrouw. "Ik ben aan het denken, denken denken." Ze vraagt zich de hele dag door af wie de 60.000 euro zou hebben meegenomen.

Bijna niemand wist dat het geld onder de woning lag, vertelt haar zoon Toon Hoogveld. "Wij dachten, en dat hebben we dus niet goed gedacht, hier komt niemand. En dit wist in principe ook niemand, alleen mijn broers en mijn zussen."

Wie het geld naar Bets terugbrengt, krijgt van haar een beloning van duizend euro.

Advertentie via Ster.nl