ANP
NOS NieuwsAangepast

'Niet doneren aan inzamelingsactie voor ouders Savannah'

De politie waarschuwt voor inzamelingsacties voor de ouders van het overleden meisje Savannah uit Bunschoten. De ouders zijn nergens van op de hoogte en stellen het ophalen van geld niet op prijs, zegt de politie.

Op sociale media schrijven enkele mensen dat zij geld inzamelen namens de familie, maar dat blijkt dus niet te kloppen.

"Maatschappelijke betrokkenheid wordt gewaardeerd. Echter, geldinzamelingsacties voor nabestaanden van Savannah zijn niet uit naam van de familie en deze stelt dit ook niet op prijs. Let op waar u uw geld aan doneert", schrijft de politie op Facebook.

Tips

Bij de politie zijn sinds gisteravond ongeveer veertig tips binnengekomen van mensen die informatie hebben in de zaak-Savannah. In het tv-programma Opsporing Verzocht vroeg de politie of mensen meer kunnen vertellen over de fiets van het 14-jarige meisje uit Bunschoten.

De zwarte transportfiets van het merk Cortina, met zwart krat voorop, stond op slot en verdekt geparkeerd achter een boom in Hoogland, niet ver van Bunschoten, de woonplaats van Savannah.

Wie heeft de fiets van Savannah gezien?

Het is niet duidelijk of er concrete informatie over de fiets bij de politie is binnengekomen.

Verdachte

Savannah werd vorige week donderdag als vermist opgegeven. Afgelopen zondag werd haar lichaam gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Ze is door een misdrijf omgekomen. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch is als verdachte opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl