NOS NieuwsAangepast

Verkeerschaos in Antwerpen door langdurig werk aan de weg

Omvangrijke wegwerkzaamheden in het centrum van Antwerpen hebben voor een enorme verkeersdrukte rond de stad gezorgd. De centrale laan door het centrum is sinds enkele dagen op een aantal plekken afgesloten door werkzaamheden die anderhalf jaar gaan duren. Daardoor liep het verkeer rond de stad vanmorgen volledig vast.

Op sommige invalswegen moesten automobilisten twee uur filerijden om in het centrum te komen. Ook op de ring rond de stad stonden veel files, doordat afritten vol stonden met auto's die naar het centrum wilden. Ook 's middags was het nog druk.

Omrijden

De files worden veroorzaakt door wegwerkzaamheden aan de Leien, de centrale verkeersas in de stad. Bij het Operaplein aan het begin van de populaire winkelstraat Meir komen twee tunnels en een parkeergarage. Zolang de werkzaamheden duren, zijn de Leien voor alle autoverkeer afgesloten. Al het verkeer tussen Noord- en Zuid-Antwerpen moet omrijden.

De gemeente Antwerpen probeert met allerlei maatregelen de verkeersdruk aan te pakken. Antwerpenaren wordt aangeraden alleen met bus en tram naar het centrum te gaan.

Vanuit Nederland wordt verkeer richting het centrum omgeleid via de Noorderlaan. Ook zijn stoplichten op de invalswegen aangepast. Ze staan langer op rood om auto's te ontmoedigen naar het centrum te rijden. Ook dat veroorzaakt meer files op de toegangswegen en de ring rond de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl