ANP Pro Shots

Ajax-trainer Peter Bosz wordt de nieuwe coach van Borussia Dortmund. De Telegraaf en het AD melden dat de Duitse club hem vanmiddag al presenteert als de opvolger van Thomas Tuchel.

Het Duitse Kicker meldt dat Dortmund vanmiddag om 14.30 uur een persconferentie geeft.

Bosz zal volgens Duitse media een contract tekenen tot medio 2019. De nummer drie van de Bundesliga betaalt naar verluidt een afkoopsom van maximaal vijf miljoen euro aan Ajax. De 53-jarige trainer had in Amsterdam ook nog een contract tot medio 2019.

Pinksterweekeinde

De twee clubs zouden het dit weekend eens zijn geworden over de afkoopsom van het contract van Bosz, dat nog liep tot 2019. Bosz was sinds juli vorig jaar hoofdtrainer van de Amsterdamse club.

Hoewel hij een moeilijke start beleefde bij Ajax, kreeg hij na de winterstop veel complimenten over de speelstijl van de ploeg. De club moest de landstitel aan Feyenoord laten, maar haalde wel de finale van de Europa League.

Conflict

Na het verlies tegen Manchester United in die finale zei Bosz nog dat hij niet weg wilde uit Amsterdam. "Ik heb het bij Ajax prima naar mijn zin", zei hij toen.

Bosz zou nu alsnog vertrekken vanwege een conflict met andere trainers. Hij en assistent-trainer Hendrie Krüzen zouden slecht overweg kunnen met assistent Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l'Ami, hersteltrainer Björn Rekelhof en Dennis Bergkamp.

STER reclame