Basketbalsters Lekdetec veroveren tweede titel

De basketbalsters van Lekdetec hebben voor de tweede keer in de geschiedenis de landstitel in de wacht gesleept. In een buitengewoon spannende serie werd Grasshoppers met een 57-46 zege in de laatste wedstrijd uiteindelijk met 4-3 verslagen.

Lekdetec had in de best-of-7-serie al een 3-1 achterstand goedgemaakt en nam in het beslissende zevende duel een 17-2 voorsprong. De Katwijkse bezoeksters waren echter nog niet geslagen en kwamen met fanatiek spel terug tot 21-21.

In het laatste kwart sloeg de ploeg uit Bemmel echter hard toe. Dankzij een paar driepunters sloeg de ploeg, die eerder al de beker won, een flink gat en daarna kon het feest in de eigen Schaapskooi losbarsten.

Topscorer

Karin Kuijt, die in 2012 de overstap maakte van Grasshoppers naar Lekdetec, was topscorer met 14 punten. Jill Bettonvill was met 12 punten en 10 rebounds eveneens belangrijk voor de Bemmelse formatie.

In 2015 veroverden de vrouwen van Lekdetec hun eerste landstitel. Toen werd in de finale tegen Loon Lions zelfs een 3-0 achterstand in de best-of-7-serie omgezet in een 4-3 zege.

STER reclame