Aan de kust worden zware windstoten verwacht
NOS Nieuws

Weer slaat om: morgen onweer en windstoten

Na het rustige en warme weer van de afgelopen dagen moet Nederland zich opmaken voor herfstachtige toestanden. Omdat het hard gaat waaien en onweer mogelijk is, heeft het KNMI code geel afgekondigd. Organisatoren van avondvierdaagsen die morgen van start gaan, houden het weer nauwlettend in de gaten.

's Ochtends is het al regenachtig en trekken er buien met onweer over het land. Rond 15.00 uur steekt bovendien in Zeeland een stevige wind de kop op. Aan de kust en rond het IJsselmeer worden zware windstoten verwacht.

Tegen het eind van de middag en aan het begin van de avond trekken er weer hevige buien over het land. Volgens weerman Peter Kuipers Munneke krijgt het hele land er last van. "Er gaat een heel gordijn van buien over het land trekken."

Veiligheid gaat voor

Den Bosch is een van de vijftig plaatsen waar morgen de avondvierdaagse begint. De organisatoren houden het weer in de gaten, maar hebben het evenement nog niet afgelast. "We hebben eerder meegemaakt dat er code geel werd afgekondigd, maar toen gebeurde er in heel Den Bosch en omstreken helemaal niks", zegt een van hen.

Maar als het toch gaat onweren is de keuze snel gemaakt, zegt hij. "De eerste dag lopen we langs water. Onweer en water is geen leuke combinatie." Mocht de wandeltocht niet doorgaan, dan wordt de avondvierdaagse een avonddriedaagse. "Dat is niet anders. Maar de veiligheid gaat altijd voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl