Ariana Grande en Miley Cyrus tijdens OneLove Manchester EPA

Veel emoties bij benefietconcert Manchester

time icon Aangepast

In het Old Trafford-cricketstadion in Manchester begon het benefietconcert voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in de Manchester Arena met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen gisteren in Londen.

Voorafgaand aan het concert sprak de burgemeester van Manchester zijn steun uit aan de nabestaanden van de aanslag in Londen. "We hebben zoveel reacties gekregen de afgelopen dagen, dus Manchester, laten we vanavond ook berichten sturen naar Londen waar ze op dit moment hetzelfde meemaken. We weten hoe jullie je voelen", ging Burnham verder. "We steunen jullie en zullen hier samen doorheen komen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Everyone loves Manchester. En Ariana.

Marcus Mumford van Mumford & Sons opende de drie uur durende show met de woorden 'laten we niet bang zijn'. Voordat hij zijn grote hit Happy zong zei Pharrell Williams "ik maak een diepe buiging, want ondanks alles dat er is gebeurd ruik, voel of ik zie ik bij jullie geen angst".

Robbie Williams paste de tekst van het nummer Strong aan in 'Manchester we're strong' en Miley Cyrus droeg het nummer Inspired op aan iedereen die fysiek of geestelijk is geraakt door de aanslag op 22 mei. Ook waren er videoboodschappen van onder anderen U2, Stevie Wonder en oud-voetballer David Beckham.

JLM
@_JLauren92
This is what a concert is about.. so much admiration for @ArianaGrande #OneLoveManchester 🙌🏽🎼❤️
2 jaar geleden

Ariana Grande zong gehuld in een sweater met daarop OneLoveManchester haar hit Be Allright en zong daarna samen met de Black Eyed Peas het toepasselijke nummer Where is the love. Ook zong ze een nummer met een kinderkoor. Veel kinderen hadden tranen in hun ogen.

Met Miley Cyrus zong Grande het nummer Don't dream its over. Ze bedankte het publiek voor hun komst en voor de liefde een eenheid die werden uitgedragen. "Die eenheid die ik hier vanavond zie is het medicijn dat de aarde nu nodig heeft."

Liefde, liefde

Ook Katy Perry en Justin Bieber spraken over liefde en eenheid. "Liefde overwint alles, daarmee kun je het kwaad bestrijden", zei Bieber. Daarna liet hij iedereen keihard liefde, liefde, liefde schreeuwen. Coldplay bracht het nummer Don't look back in anger, dat na de aanslag veel op straat werd gezongen.

Het concert vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen. Alle 50.000 bezoekers werden uitvoerig gefouilleerd bij de ingang. Het concert werd live uitgezonden in 38 landen.

STER Reclame