Reuters

Bij gedrang tijdens het kijken naar de Champions League-finale zijn gisteravond in Turijn zo'n 1400 mensen gewond geraakt. De meesten zijn lichtgewond. Acht mensen zijn zwaargewond, onder wie een tienermeisje en een jongen van 7 jaar. Aanvankelijk werd gesproken over 200 gewonden, maar dat aantal is flink opgelopen.

De fans keken samen op het San Carlo-plein, in het centrum van de stad, op schermen naar de finale tussen Juventus en Real Madrid, die in Cardiff in Wales werd gespeeld. Plotseling brak er paniek uit en gingen de voetbalfans rennen. Daardoor kwamen supporters in de verdrukking en werden ze onder de voet gelopen.

Paniek breekt uit in Turijn tijdens CL-wedstrijd

Waardoor de paniek ontstond, is niet duidelijk. De politie zei in eerste instantie dat vuurwerk mogelijk de aanleiding was, maar steeds meer Italiaanse media hebben het over een andere aanleiding.

De reling van een trap naar een ondergrondse parkeergarage zou het hebben begeven. De klap veroorzaakte paniek en een stormloop. Ook zijn er berichten dat iemand een slechte grap maakte en 'bom' riep. Er is een persoon opgepakt, Hij zou achtergelaten spullen hebben gestolen.

Op het San Carlo-plein waren zo'n 30.000 mensen.

STER reclame