De politie doet onderzoek bij Achterveld
NOS NieuwsAangepast

Omgebracht meisje gevonden in Achterveld

In een sloot in Achterveld, bij Amersfoort, is het lichaam van een meisje van 14 uit Hoevelaken gevonden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen, zegt de politie.

Het meisje kwam vrijdag niet terug uit school. Ze zat in het verderop gelegen dorpje De Glind op een school voor speciaal onderwijs. Bij de politie was ze niet als vermist opgegeven.

Bewaakt

Een voorbijganger die zijn hond uitliet zag het lichaam gisteren rond 17.00 uur in het water liggen. Vanwege het sporenonderzoek heeft de mobiele eenheid het gebied de afgelopen nacht bewaakt.

De vader van het meisje stuurde haar eerst whatsappjes, maar kreeg daar geen reactie op. Toen hij de route van school naar huis volgde, stuitte hij op de politie-afzetting.

Ook vandaag is er sporenonderzoek gedaan in het buitengebied van Achterveld. Het gebied rond de sloot waar het meisje werd gevonden is afgezet.

Lichaam 14-jarig meisje gevonden in sloot Achterveld

De politie roept mensen op zich te melden als ze gistermiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur iets hebben gezien in de buurt van het Emelaarsepad in Achterveld.

In een reactie zegt burgemeester Renkema van Nijkerk, waar Hoevelaken onder valt, geschokt te zijn door de vondst van het meisje. "Dit raakt ons diep. Wij zien dat er nauw contact is en intensief wordt samengewerkt tussen veel instanties. Alles om, waar het kan, tot steun te zijn voor de betrokkenen en de oplossing van het misdrijf dichterbij te brengen."

Savannah

Het gaat niet om de 14-jarige vermiste Savannah uit Bunschoten, benadrukt de politie. Zij is sinds donderdag vermist en is nog niet gevonden. De politie zegt goede hoop te hebben dat Savannah wordt teruggevonden.

Er is geen verband tussen de twee zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl